NOVA FORMACIÓ MENJADORS ESCOLARS SOSTENIBLES
Del 25/06/2024 al 17/07/2024
Dirigit a:
Responsables, tècnics, supervisors i coordinadors d’empreses de menjador escolar que tinguin interès en treballar des d’una perspectiva ecològica i social.
Objectius:
- Conèixer els principis de l’ agroecologia i la sostenibilitat.
- Saber diferenciar entre els productes de proximitat i els productes de temporada.
- Identificar la situació actual dels menús escolars i les tendències futures.
- Adquirir eines per aplicar canvis als menjadors escolars, beneficiant el medi ambient, la salut i el benestar dels infants.
Continguts:
- Introducció
- Que és l’ Agroecologia i Sostenibilitat?
- Producte de Proximitat
- Producte de Temporada
- Diferències entre producte de Proximitat i de Temporada
- Els menús
- Diagnòstic dels menús escolars: Situació actual i Futura
- Situació actual dels menús escolars. Estudis realitzats
- Tendències futures dels menjadors escolars
- Creació de Menús Sostenibles. Falsos Mites. Exemples de menús sostenibles.
- Beneficis mediambientals, de salut i benestar
- Efectes secundaris de l’Agroecologia.
- Què entenem per Sobirania Alimentària?
- Perquè el canvi cap a menjadors sostenibles?
Metodologia:
L’organització permet treballar de forma asincrònica. De forma que cada participant, dins dels límits d’inici i finalització de cada tasca, podrà realitzar el curs en el moment que més li convingui.
Es dissenya preveient una càrrega de treball per l’alumne de 4 hores setmanals i es recomana connectar-se a la plataforma regularment mentres s’imparteix el curs.
La comunicació amb la tutora es podrà realitzar a través de la plataforma moodle en la que es realitza el curs, obtenint resposta en un temps màxim de 48 hores (excepte si la consulta es realitza en divendres).
Organitza’t i dissenyat per Xamec
Finançat per Ajuntament de Barcelona i Estratègia Alimentària de Catalunya.
Més info i inscripcions a:
https://escolaefa.cat/curs/
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!