Entitats membres

Ecomenja:  Empresa que inicia la seva tasca entre 2009-2010 i actualment gestiona els menjadors de 8 escoles a Catalunya. Treballen amb un 95% de producte ecològic certificat. S’abasteixen de pagesos i altres productors de proximitat en un 70% del total d’aliments.

Ecoarrels: Empresa activa des del  2012, iniciant la seva activitat al Maresee. Actualment gestiona 8 escoles a Catalunya, 4 de les quals a Barcelona. Serveixen aproximadament 1.800 menús diaris.

 

Ecocentral: Central de compres per a menjadors escolars que distribueix els aliments a totes les escoles amb les quals treballa la XAMEC. Des del 2011 es comença a dedicar a donar suport a les gestores de menjadors escolars de Catalunya lliurant producte ecològic de qualitat i proximitat. Menús diaris: 14.085 (entre totes les gestores a les quals distribueix).

Vatua l'olla logo

Vatua l’Olla: neix el 2015 dins de la comissió de migdia de l”Escola dels Encants per garantir una alimentació de qualitat, saludable i sostenible i fer participar tota la comunitat educativa dels valors agroecològics. Després de 5 anys on el projecte s’ha consolidat el 2020 gestiona també l’espai de menjador de l’Escola de Can Besora de Mollet del Vallès.

St. Paul’s School:  El Marc, cuiner de professió i membre de Slow Food Barcelona, i tot el seu equip, gestionen  la cuina d’aquesta escola des del 2004. A partir del curs 2008/2009 van començar a treballar amb Ecocentral i es va dur a terme la conversió a ecològic, de temporada i local. Aquesta escola ha estat la primera en rebre la distinció Slow Food Catalunya KM0.

Dovella Serveis Escolars:  Empresa en funcionament des del 1997, quan va començar a gestionar el menjador de l’Escola Dovella. Des del curs escolar 2018-19 també gestiona el menjador de l’escola Els Xiprers.

La Kosturika: Projecte agroecològic de producció hortícola a Canovelles. Està en funcionament des de l’any 2000. Proveeix de menjar ecològic, de temporada i de proximitat a particulars i empreses, incloent menjadors escolars.

 

Slow Food és una associació ecogastronòmica que promou una “nova gastronomia” entesa com a expressió de la identitat i la cultura. Defensa el plaer vinculat a l’aliment, reflexiona sobre l’educació del gust i el dret al gaudi amb un nou sentit de responsabilitat, tenint en compte l’equilibri amb l’ecosistema, la defensa de la biodiversitat i el compromís ètic amb els productors. És part de la XAMEC Slow Food Barcelona.

Entitats col·laboradores

Justícia Alimentària: Organització no governamental d’àmbit estatal formada per promoure la Sobirania Alimentària, donar suport a les comunitats rurals, protegir el medi ambient i canviar el sistema agroalimentari actual. Neix l’any 1987.

Altres entitats i plataformes amb qui treballem: