Entitats membres

Ecomenja: Empresa nascuda entre 2009-2010 i que actualment gestiona els menjadors de 9 escoles a Catalunya.Treballen amb un 95% de producte ecològic certificat. Ofereien 2.450 menús diaris.

Ecoarrels: Empresa activa des del  2012, iniciant la seva activitat al Maresme. Actualment gestiona 10 escoles a Catalunya, 4 de les quals a Barcelona. Serveixen aproximadament 1.800 menús diaris.

 

Ecocentral: Central de compres per a menjadors escolars que distribueix els aliments a totes les escoles amb les quals treballa la XAMEC. Des del 2011 treballa oferint producte ecològic de qualitat i proximitat. Menús diaris servits: 17.000 (entre totes les gestores a les quals distribueix).

Vatua l'olla logo

Vatua l’Olla: neix el 2015 a l”Escola dels Encants per garantir una alimentació de qualitat, saludable i sostenible i fer participar tota la comunitat educativa dels valors agroecològics. Gestiona dues escoles i serveix 650 menús diaris.

St. Paul’s School: En Marc, cuiner de professió i membre de Slow Food Barcelona gestiona la cuina d’aquesta escola des del 2004. A partir del curs 2008/2009  va dur a terme la conversió a ecològic, de temporada i local. Aquesta escola ha estat la primera en rebre la distinció Slow Food Catalunya i serveix més de 900 menús diaris.

Dovella Serveis Escolars:  Empresa nascuda 1997, quan va començar a gestionar el menjador de l’Escola Dovella. També gestiona el menjador de l’escola Els Xiprers i ofereix uns 380 menús diaris.

La Xup Xup, Barcelona. Neix el 2022 i proveeix un 600 menús escolars diaris en dues escoles de Barcelona.

La Kosturika: Projecte d’horta agroecològica situada a Canovelles i nascuda l’any 2000. Cultiva de menjar ecològic i de temporada a particulars i empreses, incloent menjadors escolars.

 

Slow Food: Associació ecogastronòmica que promou una “nova gastronomia” entesa com a expressió de la identitat i la cultura. Defensa una alimentació neta, sana i justa. És part de la XAMEC Slow Food Barcelona.

Entitats col·laboradores

Justícia Alimentària: Organització no governamental d’àmbit estatal formada per promoure la Sobirania Alimentària, donar suport a les comunitats rurals, protegir el medi ambient i canviar el sistema agroalimentari actual. Neix l’any 1987.

Altres entitats i plataformes amb qui treballem: