Avançant cap al consum d’aliments fermentats a les escoles

XAMEC conclou la primera anualitat del projecte Cuina Slow de Fermentació a les escoles al marc de les Línies d’ajuts del PEAC de l’Estratègia Alimentària de Catalunya.

El projecte neix de la voluntat de Xamec de generar un marc d’acció per a introduîr la fermentació d’aliments vegetals com a tècnica d’aprofitament alimentari a les escoles i estudiar la forma òptima d’implantació que tindria, les limitacions i les possiblitats.

Desprès de portar a terme dues reunions del Grup de Treball, tanquem la primera iteració del projecte havent aprofundit en la conversa sobre la possibilitat d’incorporar aquests processos a les cuines escolars amb l’objectiu que la comunitat educativa es beneficíi d’aquests aliments funcionals, al mateix temps que es fomenta l’aprofitament alimentari. Hem aclarit la terminologia i els processos relatius als ferments.

En el segon any la proposta es dissenyar els protocols i circuits, i validar-los, per a poder utlitzar efectivament i amb garanties, aquests processos culinaris a les cuines, actualment escolars i, tant de bo, en un futu a altres col.lectivitats perquè el major nombre de persones es beneficíin d’aquests productes i reduïr el malbaratament de productes vegetals frescos.

 

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.